De ce iubim minorele

Pentru ca sunt mici si au chip de inger, pentru ca au umeri rotunzi care sunt atat de usor de cuprins cu bratul drept. Pentru ca tremura atunci cand le iei de mana. Pentru ca arata atat de bine in blugii aia albastri taiati si decolorati, cu doua numere prea mari. Pentru ca au sani mici, tzuguiati si sfiosi, care nu au cunoscut in viata lor sutienul. Pentru ca se bosumfla usor si din nimic, si arata asa adorabil cu buza de jos suflecata, si cu o cuta minuscula de incruntare crancena pe fruntea fina, cu cateva cosuri.

Pentru ca râd cu pofta la soare si la flori, la animalutze si la copii, la vant, la ploaie si aproape la orice si oricine. Pentru ca poarta fulare lungi si colorate, si iarna cand racesc au nasucuri rosii, pe care le sufla rusinoase in servetele parfumate. Pentru ca nu beau alcool, rosesc usor, si vorbesc numai in eufemisme. Pentru ca poarta coditze, fustitze, strampi si pantofiori.

Pentru ca se fâstâcesc cand vorbesc cu adultii, si isi tin varfurile picioarelor incrucisate cand stau pe banca in parc. Pentru ca zburda si viseaza cu ochii deschisi, fara sa`si puna inrebari . Pentru ca se catzara pe borduri inalte si isi ridica bratele ca sa-si tina echilibrul.

Pentru ca nu’si fac griji pentru ziua de maine. Pentru ca sunt innebunite dupa ciocolata si dupa un oarecare Backstreet Boy ori Justin Timberlake sau Brad Pitt. Pentru ca nu au texte, replici sau atitudini invatate de-acasa pentru nici o situatie data. Pentru ca nu seamana cu mama, si nu sunt convinse ca toti barbatii sunt porci si ca toate lucrurile bune nu dureaza.

Pentru ca ies in evidenta intr-o multime. Pentru ca inca n-au ascultat Pink Floyd, dar ar vrea sa asculte. Pentru ca te asculta, pentru ca sunt frumoase. Pentru ca nu simt nevoia sa umple momentele de tacere palavragind. Pentru ca te fac sa iti doresti sa le saruti. Pentru ca isi poarta parul desprins, pentru ca sunt inocente, sincere, curioase si jucause.

Pentru ca devin domnisoare frumoase si iubite, apoi sotzii uimitoare, mame grijulii, si ajung bunicute dulci care se joaca cu nepotzii

~Pentru ca sunt minore~

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *